Categories , , Vastuullisuuden avainsanat: , ,

Katso yrityksen vaikuttavat Planet Act -teot.

Ekoparturi-kampaamo

Kokonaisvaltainen parturi-ja kampaamopalvelu sekä henkilökohtaisesti räätälöidyt kosmetiikkatuotteet

Vastuullisuus

Kuutio Galleria on kestävämpi valinta sillä sen palvelussa on otettu kokonaisvaltaisesti huomioon vähemmän on enemmän -ajattelu ja yleensä hävikkiin päätyvä hiusaines saadaan kerättyä talteen ja jatkojalostettua käyttöön kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.

Tilat ja varusteet

Kuutio Galleria on Helsingissä sijaitseva ekokampaamo, jossa työskentelee yrittäjä itse. Kampaamo sijaitsee keskeisellä paikalla Kalevankadulla, joten sinne liikkuminen julkisilla kulkuneuvoilla on helppoa. Liiketila on 30 neliön kokoinen ja siihen on etsinnässä toinen yrittäjä, jolloin käyttöastetta voitaisiin nostaa entisestään. Kuutio Gallerian valaistuksessa käytetään led-lamppuja, käyttösähkö on pääosin ydin- ja vesisähköä. Tilan kampaamokalusteet on hankittu käytettynä. Tila siivotaan ja pyykit pestään käyttäen luonnonkosmetiikkalaatuisista raaka-aineista valmistettuja puhdistusaineita.

Ekologiset metodit

Kampaaja käyttää safe hair -metodia, joka huomioi ympäristön lisäksi myös terveysnäkökulmat, joilla pyritään turvaamaan paitsi asiakkaiden, myös kampaajan terveys ja turvallisuus. Esimerkiksi PPD-johdannaisia synteettisiä värejä ei käytetä. Hiuksia värjätessä kampaajan käytössä on kestokumihanskat, joiden alle puetaan puuvillahanskat, jotka lisäävät kestokumihanskojen käyttöikää. Niskaliinat ovat kangasta ja raidoituksessa on käytössä uudelleenkäytettävät pinnoitetut paperit folion sijaan. Lämpökaappeja hiusten lämmittämiseen värjäyksessä ei käytetä. Toiminnassa on huomioitu kaiken vähentäminen, niin jätteen, kuin käytettävien aineiden että materiaalien. Vesihanaan on suunnitteilla lisättäväksi virtauksenrajoitin, jolla vedenkäyttöä voidaan vähentää.

Kampausten muotoilussa otetaan huomioon esimerkiksi curly girl -metodi sekä hiuksen vapaa kuivuminen ja niitä opastetaan asiakkaille. Asiakkaille on myynnissä vain Ecocert- ja FI-Natura-sertifioituja luonnonkosmetiikkatuotteita. Lisäksi käytössä on kosmetiikkabaari, josta jokainen voi ostaa vain tarvitsemansa määrän juuri sitä tuotetta joka itselle sopii parhaiten, mahdollisimman vähäisellä pakkauksella.

Ympäristönsuojelu

Leikatut hiukset kerätään talteen ja niistä valmistetaan mattoja, joita voidaan käyttää öljyn imeyttämiseen vesistöistä sekä maanparannukseen. Hankkeeseen on saatu Lahden kaupungin rahoitusta ja sitä ollaan laajentamassa Helsingin ja Lahden lisäksi myös muihin kaupunkeihin ja kampaamoihin sekä koiratrimmaamoihin.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen