Ainesosat:

Luomupuuvillatrikoo: 95% puuvillaa, 5% elastaania

Kierrätysohje: Vaatteen voi lahjoittaa tai myydä eteenpäin, jos ei sitä enää itse käytä. Suosittelemme kuitenkin ostamaan vaatteita, joita käyttää päivästä toiseen ja käyttämään niitä niin kauan kuin ne ovat ehjiä, jonka jälkeen niitä kannattaa myös korjata. Mikäli vaate ei enää sovellu käyttöön, sen voi käyttää loppuun esimerkiksi siivousrättinä.

TÄHDE-tuotteet

Suomessa ommellut ylijäämämateriaalista valmistetut tuotteet

Vastuullisuus

Dream Circus TÄHDE-tuotteet ovat kestävämpi valinta, sillä ne on valmistettu ylijäämämateriaalista, suunniteltu kestämään aikaa ja kulutusta ja ompelijoiden työolosuhteet ovat sosiaalisesti ja ekonomisesti oikeudenmukaiset.

Dream Circus TÄHDE-tuotteet on valmistettu yrityksen tuotannon ylijäämämateriaaleista, jotka muutoin päätyisivät jätteeksi. Valikoima vaihtelee, mutta tilkuista valmistetaan yleensä esimerkiksi hiuspantoja ja tumppuja. Ylijäämäkankaita käyttämällä tuotteiden tuote-erät pysyvät pieninä.

Kangas on 95% luomupuuvillaa. Puuvilla tulee Pakistanista ja langaksi kehrätty puuvilla neulotaan tai kudotaan kankaaksi Puolassa samalla tehtaalla, jolla kangas myös värjätään ja painetaan. Tehtailla on Öko-Tex- ja GOTS-sertifikaatit. GOTS-sertifikaatti takaa, ettei puuvillan käsittelyssä ole käytetty haitallisia kemikaalieja kuten formaldehydeja, klooria tai raskasmetalleja. Kankaassa on 5% elastaania, jolloin vaate pysyy paremmin mallissaan ja on siten pitkäikäisempi. 

Asusteet ja kuosit suunnitellaan sekä ommellaan Suomessa, jolloin ompelijoiden työolosuhteet ja elämiseen riittävä palkka voidaan varmistaa. Hävikkiin ja ylijäämään on kiinnitetty erityistä huomiota. Ompelussa syntyvä hukka on minimoitu ja mahdollisesti ylijäävä kangas myydään metritavarana; tilkuista valmistetaan asusteita ja lastenvaatteita ja niitä myydään myös kilotavarana. Pienimmät tilkut lahjoitetaan päiväkodeille askartelumateriaaliksi. Suunnittelussa keskitytään vaate- ja asustemalleihin sekä kuoseihin, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Mallistot eivät vaihdu viikoittain vaan koostuvat sesongista toiseen jatkuvista klassikkotuotteista. Vaate-erät pidetään kohtuullisina ja totteille tarjotaan selkeät hoito-ohjeet. Kehitteillä on myös takaisinostopalvelu, jolloin käytetyt vaatteet voidaan jälleenmyydä asiakkaille jotka etsivät käytettyjä vaatteita.