Tule mukaan ja tee oma kestävän kulutuksen lupauksesi! Jokaista meistä tarvitaan.

Ainesosat: Luomupuuvillatrikoo 95% puuvillaa, 5% elastaania
Kierrätysohje: Vaatteen voi lahjoittaa tai myydä eteenpäin, jos ei sitä enää itse käytä. Suosittelemme kuitenkin ostamaan vaatteita, joita käyttää päivästä toiseen ja käyttämään niitä niin kauan kuin ne ovat ehjiä, jonka jälkeen niitä kannattaa myös korjata. Mikäli vaate ei enää sovellu käyttöön, sen voi käyttää loppuun esimerkiksi siivousrättinä.

ehta by Dream Circus mekot ja tunikat

Dream Circus

Suomessa ommellut mekot ja tunikat

Vastuullisuus

Dream Circus kotimaiset mekot ja tunikat on valmistettu 95% luomupuuvillasta. Puuvilla tulee Pakistanista ja langaksi kehrätty puuvilla neulotaan tai kudotaan kankaaksi Puolassa samalla tehtaalla, jolla kangas myös värjätään ja painetaan, tehtailla on Öko-Tex- ja GOTS-sertifikaatit. Kankaassa on 5% elastaania, jolloin vaate pysyy paremmin mallissaan ja on siten pitkäikäisempi. Yritys tiedostaa puuvillan viljelyyn liittyvät ongelmat ja seuraa sekä etsii ratkaisua toimia entistä paremmin ja kestävämmin. Vaatteet ja kuosit suunnitellaan Suomessa ja kaikki ompelu tapahtuu Suomessa, jolloin ompelijoiden työolosuhteet ja elämiseen riittävä palkka voidaan varmistaa. Hävikkiin ja ylijäämään on kiinnitetty erityistä huomiota. Ompelussa syntyvä hukka on minimoitu ja mahdollisesti ylijäävä kangas myydään metritavarana, tilkuista valmistetaan asusteita, lastenvaatteita ja niitä myydään kilotavarana. Pienimmät tilkut lahjoitetaan päiväkodeille askartelumateriaaliksi. Suunnittelussa keskitytään vaatemalleihin ja kuoseihin, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Mallistot eivät vaihdu viikoittain vaan koostuvat sesongista toiseen jatkavista klassikkotuotteista ja vaate-erät pidetään kohtuullisina. Tuotteille tarjotaan selkeät hoito-ohjeet. Kehitteillä on myös takaisinostopalvelu, jolloin käytetyt vaatteet voidaan jälleenmyydä asiakkaille jotka etsivät käytettyjä vaatteita.
Dream Circus mekot ja tunikat ovat kestävämpi valinta sillä niiden valmistuksessa on huomioitu hävikki ja ylijäämä, ne on suunniteltu kestämään aikaa sekä kulutusta ja ompelijoiden työolosuhteet ovat sosiaalisesti ja ekonomisesti oikeudenmukaiset.