Ainesosat:

Luomupuuvillatrikoo: 95% puuvillaa, 5% elastaania

Kierrätysohje: Vaatteen voi lahjoittaa tai myydä eteenpäin, jos ei sitä enää itse käytä. Suosittelemme kuitenkin ostamaan vaatteita, joita käyttää päivästä toiseen ja käyttämään niitä niin kauan kuin ne ovat ehjiä, jonka jälkeen niitä kannattaa myös korjata. Mikäli vaate ei enää sovellu käyttöön, sen voi käyttää loppuun esimerkiksi siivousrättinä.

Hameet

Suomessa ommellut hameet.

Vastuullisuus

Dream Circus hameet ovat kestävämpi valinta, sillä niiden valmistuksessa on huomioitu hävikki ja ylijäämä, ne on suunniteltu kestämään aikaa sekä kulutusta ja ompelijoiden työolosuhteet ovat sosiaalisesti ja ekonomisesti oikeudenmukaiset.

Dream Circus kotimaiset hameet on valmistettu 95% luomupuuvillasta. Puuvilla tulee Pakistanista ja langaksi kehrätty puuvilla neulotaan tai kudotaan kankaaksi Puolassa samalla tehtaalla, jolla kangas myös värjätään ja painetaan. Tehtailla on Öko-Tex- ja GOTS-sertifikaatit. GOTS-sertifikaatti takaa, ettei puuvillan käsittelyssä ole käytetty haitallisia kemikaalieja kuten formaldehydeja, klooria tai raskasmetalleja. Kankaassa on 5% elastaania, jolloin vaate pysyy paremmin mallissaan ja on siten pitkäikäisempi.

Vaatteet ja kuosit suunnitellaan sekä ommellaan Suomessa, jolloin ompelijoiden työolosuhteet ja elämiseen riittävä palkka voidaan varmistaa. Hävikkiin ja ylijäämään on kiinnitetty erityistä huomiota. Ompelussa syntyvä hukka on minimoitu ja mahdollisesti ylijäävä kangas myydään metritavarana; tilkuista valmistetaan asusteita ja lastenvaatteita ja niitä myydään myös kilotavarana. Pienimmät tilkut lahjoitetaan päiväkodeille askartelumateriaaliksi. Suunnittelussa keskitytään vaate- ja asustemalleihin sekä kuoseihin, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Mallistot eivät vaihdu viikoittain vaan koostuvat sesongista toiseen jatkuvista klassikkotuotteista. Vaate-erät pidetään kohtuullisina ja totteille tarjotaan selkeät hoito-ohjeet. Kehitteillä on myös takaisinostopalvelu, jolloin käytetyt vaatteet voidaan jälleenmyydä asiakkaille jotka etsivät käytettyjä vaatteita.