Ainesosat:

Uudelleenkäytetty farkkukangas

Kierrätysohje: Tuotteen kangasta kannattaa hyödyntää vaatetuskäytössä niin pitkään kuin mahdollista ja tämän jälkeen esimerkiksi paikkoina, rätteinä jne. Tuotteen kuluttua loppuun sen voi hävittää sekajätteen mukana.

CYCLE2 vaatemallisto

Käsityönä käytetyistä farkuista Suomessa valmistettu vaatemallisto.

Vastuullisuus

MEA:n Cycle2 vaatemallisto on kestävämpi valinta sillä se noudattaa kiertotalouden periaatteita ja vaatteet on suunniteltu kestämään aikaa ja käyttöä.

Mea Upcycle Studion Cycle2 vaatemallisto valmistetaan käsityönä Suomessa käytetyistä farkuista. Materiaaliksi päätyvät vaatteet ovat elinkaarensa päässä, ne saattavat olla rikkinäisiä, tahraisia tai muuten käyttöön sopimattomia, mutta niissä on jäljellä vielä täysin käyttökelpoista kangasta. Tekstiiliin on valmistuksen aikana sitoutunut paljon resursseja. On tärkeää saada elinkaarta pidentämällä resurssit kiertämään mahdollisimman pitkään. Materiaalit hankitaan joko Nextiili-pajasta tai suoraan kuluttajilta. Vaatteet on suunniteltu sopimaan eri tilanteisiin ja kestämään sesongista toiseen. Tuotteet valmistetaan uusiutuvalla energialla.