Categories , Vastuullisuuden avainsanat: ,
Kierrätysohje: Käytetty kuukautissuoja hävitetään sekajätteeseen, pakkaukset muovikeräykseen tai kartonkikeräykseen

Vuokkoset Cotton-kuukautissuojat

Suomessa valmistetut Vuokkoset Cotton -kuukautissuojat

Vastuullisuus

Vuokkoset Cotton -kuukautissuojat ovat kestävämpi valinta, sillä tuotannon energiatehokkuuteen on kiinnitetty huomiota ja materiaalien valinnassa on suosittu kestävämpiä vaihtoehtoja.

Materiaalit

Vuokkoset Cotton -kuukautissuojat valmistetaan Suomessa kotimaisesta, happivalkaistusta ja kloorittomasta selluloosasta sekä Turkissa tuotetusta luomupuuvillasta. Puuvillaisen päällyskerroksen alla olevan välikerroksen kuitukangas on peräisin Saksasta. Terveyssiteiden imukerroksessa käytetään myös saksalaista natriumpolyakrylaattia, joka imee tehokkaasti kosteutta. Siteiden ja pikkuhousunsuojien alapinta on ranskalaista PE-muovia ja taustapaperi italialaista silikonoitua paperia. Siteet yksittäispakataan saksalaiseen PE-muoviin sekä muovikääreeseen ja pikkuhousunsuojat pakataan kartonkipakkaukseen.

Energiatehokkuus

Kuukautissuojat valmistetaan uusiutuvalla vesivoimalla. Tuotantoprosessissa syntynyt lämpö käytetään edelleen tehtaan tuotantohallin lämmitykseen. Tehtaan ilmastointi on automatisoitu ja sen käyttöä optimoitu, minkä lisäksi valaistus on korvattu LED-lampuilla ja toimistotilat lämmitetään lämpöpumpuilla. Tehtaalle on suunnitteilla Motivan energiaselvitys. Toimistorakennuksen lämpöhävikkiä on pienennetty uusimalla seinärakenteeet ja ikkunat.