Categories , Vastuullisuuden avainsanat: , ,

Body Nalle

Suomessa uusiutuvaa energiaa käyttäen ommeltu vauvan body Nalle-kuosilla GOTS-sertifioidusta puuvillasta.

Vastuullisuus

Vauvan body Nalle-kuosilla on kestävämpi valinta, sillä tuotteet on valmistettu luomupuuvillasta uusiutuvaa energiaa käyttäen.

Hilla Clothingin vauvan body ja haalari Nalle-kuosilla ommellaan Jyväskylässä GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta. Tuotteet on suunniteltu kestämään aikaa ja käyttöä. Valmistamalla pitkäikäisiä ja ajattomia tuotteita saadaan niihin sidotut resurssit pidettyä käytössä pidempään.

GOTS määrittää luomutuotannolle kriteerit, joissa määritellään ympäristökriteerit, kuten lannoitteiden ja torjunta-aineiden käytön kielto sekä veden tehokas kierrättäminen. GOTS edellyttää koko tuotantoketjun työnantajilta Kansainvälisen työjärjestö ILO:n asettamien kriteerien noudattamista. Työaikojen ja palkkojen tulee olla kohtuulliset ja työolosuhteiden turvalliset. Lisäksi pakkotyö, lapsityövoima, syrjintä ja muu epäinhimillinen kohtelu on kiellettyä.

Langat ja kankaat valmistetaan käyttäen aurinkovoimaa, lopputuotteen valmistukseen käytetään uusiutuvaa energiaa. Uusiutuvan energian käyttö vähentää päästöjä ilmakehään verrattuna erityisesti fossiilisilla polttoaineilla tuotettuun energiaan. Neulomon valaistus on vaihdettu led-valaistukseen, mikä vähentää myös osaltaan energiankäyttöä.

Ompelimon sisätilojen lämmitys on tiputettu 19–20 asteeseen, sillä koneet lämmittävät tilaa tuotannon aikana. Lisäksi ulko-ovet on lisäeristetty lämmön pitämiseksi sisällä. Ilmastointi on optimoitu niin, että ompelimon ollessa suljettuna ilmastoinnin määrä pienenee puoleen.

Leikkuujätteen uudelleenkäyttö huomioidaan jo ennen kankaan leikkaamista. Leikkuujätteestä valmistetaan uusia tuotteita ja pienimmät tilkut lahjoitetaan päiväkodeille ja kouluille. Verkkokauppatilauksissa on käytössä kierrätysmateriaalista valmistettu postituspussi.

Tuote valmistetaan Suomessa. Lähituotanto tukee paikallistaloutta, työllistää ihmisiä Suomessa ja vähentää kuljetusten tarvetta sekä siten päästöjä ilmastoon. Suomessa työntekijöiden oikeuksia kunnioitetaan ja hyvinvoinnista huolehditaan pääsääntöisesti hyvin. Tuotteelle on myönnetty Avainlippu-merkki.

Hae tuotetta tai palvelua vastuullisuus­kuratoitavaksi​

Täytäthän lomakkeen niiltä osin, kuin helposti pystyt. Vastuullisuusasiantuntijamme ovat teihin yhteydessä ja kysyvät lisätietoja tarvittaessa. Teemme mukaan tuleville tuotteille vastuullisuusarvion hintaan 180€+alv elintarvikkeille, tekstiileille ja yksinkertaisille kuluttajatuotteille. Muiden tuotteiden osalta lähetämme teille ensin tarjouksen