Categories , Vastuullisuuden avainsanat: ,
Kierrätysohje: Käytetty tuote laitetaan kotikompostiin tai sekajätteeseen

Vuokkoset Biohajoavat kuukautissuojat

Vuokkoset Bio -biohajoavat kuukautissuojat.

Vastuullisuus

Vuokkoset Bio -kuukautissuojat ovat kestävämpi valinta, sillä biohajoavan ominaisuuden takia vältytään ylimääräisen muovijätteen syntymisestä. Lisäksi tuotannon energiatehokkuuteen on kiinnitetty huomiota.

Ekologiset materiaalit

Vuokkoset Bio -biohajoavat kuukautissuojat valmistetaan Veikkolassa 100% luomupuuvillasta ja kloorittomasta selluloosasta. Siteiden ihoa vasten tuleva pintakerros on 100% luomupuuvillaa Pakistanista. Imu- ja välikerroksissa oleva selluloosa on valmistettu pohjoismaisesta puusta. Ultra light pikkuhousunsuojissa imukerros on pakistanilaista luomupuuvillaa. Selluloosan valkaisuun ei käytetä klooria. Siteen alapinta on Suomessa valmistettua biohajoavaa muovia ja liima tulee Euroopasta. Kuukautissuojien liima ei sisällä eläinperäisiä aineita. Käytetyt siteet ja pikkuhousunsuojat voi laittaa kotikompostiin tai sekajätteeseen. Tuotteet pakataan kasviperäiseen PE-muoviin jonka voi lajitella muovinkeräykseen. Vuokkoset Bio -kuukautissuojilla on myös Avainlippu-merkki, Joutsenmerkki sekä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton allergiatunnus.

Energiatehokkuus

Kuukautissuojat valmistetaan uusiutuvalla vesivoimalla. Tuotantoprosessissa syntynyt lämpö käytetään edelleen tehtaan tuotantohallin lämmitykseen. Tehtaan ilmastointi on automatisoitu ja sen käyttöä optimoitu, minkä lisäksi valaistus on korvattu LED-lampuilla ja toimistotilat lämmitetään lämpöpumpuilla. Tehtaalle on suunnitteilla Motivan energiaselvitys. Toimistorakennuksen lämpöhävikkiä on pienennetty uusimalla seinärakenteeet ja ikkunat.