Categories , Vastuullisuuden avainsanat: , , ,
Ainesosat:

bambuviskoosi 82% polyster 12%

Kierrätysohje: Hävitetään sekajätteen mukana

Lue Kestävä elämä -artikkeli

Bambuinen siivousliinasetti

Suomessa valmistettu siivousliinasetti

Vastuullisuus

Kiertin bambuiset siivoussetit ovat kestävämpi valinta sillä niiden käyttöikä on erittäin pitkä ja tuotannon hävikkiin on kiinnitetty huomiota.

Kiertin monikäyttöinen siivoussetti sisältää kolme eri tarkoituksiin nimikoitua siivousliinaa: keittiö, pöly ja kylpyhuone. Siivousliinat suunnitellaan, kudotaan ja painetaan Suomessa. 82 % materiaalista on Aasiassa viljellystä bambusta valmistettua bambuviskoosia ja 18 % polyesteriä. Kuosit painetaan käsin silkkipainotekniikalla, johon ei tarvita energiaa. Painoseulaan jäävä väri kaavitaan ja palautetaan painoväriastiaan seuraavaa käyttöä varten. Kankaalla on Öko-Tex -sertifikaatti, joka takaa ettei tuotteessa ole jäämiä haitallisista aineista.

Siivousliinat ommellaan ja viimeistellään käsityönä Porvoossa. Tuotteet suunnitellaan niin, että leikkuujätettä syntyy mahdollisimman vähän ja ylijäämämateriaali käytetään pienempiin tuotteisiin. Itse tuote valmistetaan muun tuotannon ylijäämämateriaalista. Valmiit tuotteet pakataan kierrätyspaperista valmistettuihin käärepapereihin ja postitukseen käytetään kierrätettäviä paperisia ja pahvisia pakkauksia.