Categories , Vastuullisuuden avainsanat: , ,
Ainesosat:

Alpakanvilla

Kierrätysohje: Toimita tuote Alpalle. Me huolehdimme tuotteen kierrätyksestä.

Katso yrityksen vaikuttavat Planet Act -teot.

Alpakkaneuleet

Alpakanvillasta neulotut naisten neuleet.

Vastuullisuus

Alpa naisten neuleet ovat kestävämpi valinta, sillä niiden valmistuksessa on huomioitu hävikki ja ne on tehty kestämään aikaa ja käyttöä.

Alpa alpakanvillaneuleet suunnitellaan Suomessa ja neulotaan Liettuassa. Tuotteet neulotaan muotoonsa, jolloin hävikkiä ei synny. Sopivaa neulomoa ei ole löytynyt Suomesta joten tuotanto tapahtuu tarkoin valituilla kumppaneilla Liettuassa. Neuleet valmistetaan 100 % alpakan villasta. Villa tulee Perusta, jossa alpakat laiduntavat vuoristossa puolivillinä kotimaisen poron tapaan ja laumat kootaan yhteen kerintää varten kerran vuodessa. Alpakanvilla on mulesing-vapaata.

Lankatoimittaja maksaa työntekijöilleen vähintään minimipalkan verran, mikä on enemmän kuin paikallinen elämiseen riittäväksi arvioitu palkkataso. Langan kudontaan osallistuvat työntekijät saavat palkkaa yli kaksinkertaisesti minimipalkan verran. Ylijäämälanka kerätään kierrätyslangan valmistusta varten.

Alpakan villasta tuotetuilla vaatteilla on pitkä elinkaari, sillä villa on kestävää, sillä on hyvä lämpöarvo ja se hylkii likaa, minkä vuoksi se ei tarvitse jatkuvia pesuja. Alpan tuotteet suunnitellaan kestämään laadukkaina ja tyylikkäinä vuodesta toiseen. Uusia tuotteita tuodaan markkinoille vain muutama kerrallaan eikä vaihtuvina mallistoina ja valmistetut erät pidetään pieninä, jolloin ylijäämää ei pääse syntymään. Neuleet ovat kestäviä ja helposti korjattavia. Neuleille tarjotaan hoito-ohjeet, korjauslankaa tarvittaessa sekä korjauspalvelua. Käyttöikänsä päässä olevat neuleet otetaan takaisin ja materiaali jatkojalostetaan uudelleen käyttöön.