Suomen vastuullisin tuote 2022 -yleisöäänestys on auki. Äänestä ja osallistu arvontaan!

Äänestä tuotetta

Voit osallistua arvontaan ja voittaa huikeita palkintoja.

Ainesosat:

Päällikangas puolustusvoimien ylijäämäkangasta: villasekoite (harmaa) tai puuvillasekoite (tummansininen).
Vuorikangas teollisuuden ylijäämä- tai muut kierrätystekstiilit: materiaalit ja kuosit vaihtelevat.
Hihnat: polyesteri-polypropeeni (AHTI ja isoAHTI) sekä puuvilla (miniAHTI).
Pohjavahvihke: kulutusta kestävä keinonahka.
soljet ja painonapit: metallia. tukikangas: Polyesteri/polyamidi/viskoosi.

Ahti-reppu

Käsityönä Suomessa valmistettu reppu.
AHTI reppuperheeseen kuuluu kolme erikokoista reppua:
miniAHTI (7 l), AHTI reppu (14 l) ja isoAHTI (24 l)

Vastuullisuus

MUUTE:n Ahti reput ovat kestävämpi valinta, koska ne perustuvat kiertotalouden periaatteelle. Reppujen valmistuksessa hyödynnetään materiaaleja, jotka päättyisivät muuten energiajätteeksi tai kaatopaikalle. Reput valmistetaan myös tilauksen mukaan, jolloin ylituotantoa ei tule.

MUUTEn Ahti-reppu on käsityönä Suomessa ylijäämätekstiileistä valmistettu reppu. Niiden päällikangas on Suomessa valmistettua armeijan ylijäämäkangasta, vuorikankaat teollisuuden ylijäämää sekä muita kierrätystekstiileitä. Pohjavahvikkeena käytetään keinonahkaa ja tukikankaassa polyesteriä, polyamidia ja viskoosia. Hihnat valmistetaan Belgiassa polyesteri-polypropyleenisekoitteesta. Metalliosat hankitaan saksalaiselta tukkumyyjältä.

Reput valmistetaan täysin käsityönä. Ne leikataan, ommellaan ja silitetään käsin työhuoneella, jossa on käytössä tuulivoimalla tuotettu sähkö. Reput valmistetaan piensarjoina ja tilauksesta, jolloin ylituotantoa ei synny. Valmistuksesta syntyvää leikkuujätettä hyödynnetään reppujen sisäpuolella vahvistamassa rakenteita, loput päätyvät paikallisten koulujen, käsityöharrastajien sekä toisen paikallisen käsityöyrittäjän käyttöön.

Valmiit reput pakataan voimapaperiin ja postitetaan asiakkaille uudelleenkäytettävässä RePack-pakkauksessa. Paketit toimitetaan kävellen tai pyörällä Postiin, josta ne lähtevät asiakkaalle Posti Green -palvelua käyttäen.

Kuluneille repuille on tarjolla korjauspalveluita, joilla tuotteiden elinkaarta voidaan pidentää. Kun reppu lopulta tulee elinkaarensa päähän, sen metalliosat voi lajitella metallinkierrätykseen, remmit ja pohjavahvike sekajätteeseen ja loppuosa repusta tekstiilien kierrätyspisteeseen.