Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja!

Lupaan ostaa vastuullisesti

Supersankarit pelastavat maailmoja yksin, me muut tarvitsemme toisiamme. Liity joukkoomme tekemään kestävämpiä valintoja!

Tavoitteenamme on kerätä vähintään 192 500 suomalaista kuluttajaa mukaan osoittamaan yrityksille ja päättäjille, että meiltä löytyy halua vastuulliseen kuluttamiseen. 

Sinä valitset kestävämpiä tuotteita ja palveluita silloin kun se on mahdollista. Me lupaamme tehdä monimutkaisista valinnoista yksinkertaisia ja auttaa matkalla!

Yhdessä synnytämme vastuullisten kuluttajien yhteisön, joiden valinnat muovaavat tulevaisuutta.  

1006
suomalaista mukana tekemässä
vastuullisia valintoja

Laskuri päivittyy arkipäivisin.

Mukaan helposti!

Kestävän kuluttamisen lupaus on helppo tehdä: Täytä lomakkeelle nimesi ja sähköpostiosoitteesi ja lähettämisen jälkeen käy vielä klikkaamassa vahvistusviestiä omassa sähköpostissasi. Olet mukana!

Lupaajien kesken arvotaan kuukausittain palkintoja vastuullisesta valikoimasta, tiedon vaihtuvista palkinnoista löydät aina tältä sivulta.

Tilaa uutiskirje ja poimi vinkit kestävään kuluttamiseen

Lupaajana voit tilata oman uutiskirjeemme, josta saat kerran kuussa tietoa Vastuullisuuspaneelin kuratoimista tuotteista ja palveluista sekä vinkkejä siihen, miten elää kestävämmin. Uutiskirjeessä julkaistaan myös helppoja kasvisruokareseptejä sekä muita vain lupaajille suunnattuja etuja ja tarjouksia.

Tee lupaus ja voita Puustelli Miinus -keittiötaso!

Arvomme kaikkien Ostavastuullisesti.fi -sivustolla kestävän kuluttamisen lupauksen tehneiden uutiskirjeen tilaajien kesken yhdelle voittajalle keittiötason kaupan päälle Puustellin Miinus-keittiötä ostettaessa.

Vaihtoehtoisesti voittaja voi valita, että Puustelli tekee lahjoituksen hänen nimissään Itämeren ja sen perinnön suojeluun John Nurmisen Säätiön kautta tai hiilidioksidin sitomiseen joutomaata metsittämällä Puunin kautta. Arvonta koskee jo lupauksen tehneitä sekä heinä–elokuun 2021 aikana tulevia uusia lupauksia. Tutustu arvontaehtoihin täältä! 

Puustelli Miinus keittiö on osa kuratoidusti kestävämpää valikoimaa.

Lue lisää: 
Keittiö joka kestää koko elämän 

Teen kestävämpiä valintoja aina silloin kun se on minulle mahdollista.

Ostamalla vastuullisesti varmistan, että tulevaisuudessa tarjolla on yhä enemmän kestäviä valintoja meille kaikille.


  Lähetämme uutiskirjeen tilaajille tietoa ja vinkkejä kestävämpien valintojen tueksi noin kerran kuukaudessa. Saat mm. tietoa asiantuntijoiden kuratoimista tuotteista ja palveluista, ideoita kestävään arkiruokailuun sekä muita vain uutiskirjeen tilaajille suunnattuja etuja kuten arvontoja. Jos muutat mielesi, voit milloin tahansa poistua uutiskirjelistalta viestien lopussa olevasta linkistä.

  Käsittelemme tietojasi aina luottamuksella, eikä niitä luovuteta muille. 
  Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä. 

  #lupaanostaa­vastuullisesti

  Selaa kannustuslupauksia, joilla ihmiset, yritykset ja yhteisöt kutsuvat muita mukaan kuluttamaan kestävämmin ja rakentamaan yhteisöä, jonka valinnoilla on vaikutusta.

  Jo 100 kestävän kuluttamisen kannustuslupausta annettu!

  Kaupallinen yhteistyö: Puustelli Miinus

  lupaus kampanjan kädet ja keskellä logo: Mjuk

  Mjuk lupaa…

  …ostaa kaikki omaan toimintaansa vaadittavat laitteet käytettyinä. Mjuk on hankkinut second handina muun maussa studion varusteet ja tiimin työpuhelimet.

  Kun 192 500 lupaajaa tulee täyteen, Mjuk lupaa järjestää tempauksen Itämeren suojelutyön näkyvyyden hyväksi!

  Lue lupaus »

  Gerda Szász lupaa…

  …toimia vastuullisemmin kuluttajana ja hyödyntää entistä paremmin hävikkiruokia ruoanlaitossa. Hän myös pyrkii tehokkaammin levittämään vegaaniuden ilosanomaa kokkaamalla ja leipomalla ystävilleen kaikkea upeaa <3 Burleskiasuja Gerda rakentaa jatkossakin kierrätysmateriaalista ja lupaa tehdä enemmän vapaaehtoistöitä.

  Lue lupaus »

  Anna-Maria Palmroos lupaa…

  …siirtyä työmatkojen osalta sähköautoiljaksi (sähkön lähteenä puhdas ja lisäinen tuulivoima), vähentää ruokahävikkiä loihtimalla herkkuja edellisten päivien jämistä ja vähentämällä entisestäään paperinkäyttöä toimistotöissä.

  Lue lupaus »

  Elska Kolu lupaa…

  ……työskennellä yhä kovemmin yhteisen päämäärämme eteen, jakaa ajatuksia ja ideoita kestävästä elämästä työssään ja vapaa-ajallaan. Kun 192500 lupaajaa tulee täyteen, Elska lupaa järjestää ilmaiset katujuhlat kotikunnassaan kaikille lupaajille.

  Lue lupaus »

  Helmi Saksala lupaa…

  …työssään kannustaa yhä rohkeammin yrityksiä ja tekijöitä vastuullisiin hankintoihin ja kestävistä teoista viestimiseen. Henkilökohtaisessa elämässään Helmi lupaa kokata yhä enemmän vegaaniruokaa ja aina kun mahdollista hankkia vaatteet käytettynä tai vastuullisilta tuottajilta kuten tähänkin asti on ollut vankka ja iloinen pyrkimys.

  Lue lupaus »

  Juha Ruusuvuori lupaa…

  …Jatkaa särjen ja lahnan nostamista verkoilla keväisin, vaikka niitä tulee välillä paljon ahvenverkkoihin. Niitä voi kuivata saunan seinustalla ja niistä saa oivaa uunisäilykettä lasipurkkehin umpioimalla.

  Lue lupaus »
  Aleksi Pahkala

  Aleksi Pahkala lupaa…

  … jatkossa miettiä yhä enemmän oman perheen ja yrityksen valintoja sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävän kehityksen kannalta. Omalla toiminnallaan ja esimerkillään Aleksi haluaa myös innostaa, kannustaa ja auttaa muita näkemään vastuullisempien valintojen helppouden ja toisaalta sen tuomat mahdollisuudet, mutta myös ymmärtämään vastuullisuuden välttämättömyyden osana kaikkea.

  Kun kampanjan kulutuslupausten määrä ylittää 192 500, lupaa Aleksi juosta ensimmäisen maratoninsa pitkin Helsingin rantoja.”

  Lue lupaus »

  Thomas Berglund lupaa…

  …jatkaa lähipalveluiden käyttämistä niin paljon kuin mahdollista. Thomas on paikallisen kiertotalouden suuri ystävä. Hän käyttää ostovoimaansa kotimaisiin tuotteisiin paikallisesti sekä ympäri Suomen ja näin mahdollistaa rahakierron takaisin päin pystyen jatkossakin työllistämään alojensa ammattilaisia. Thomaksella on itselläänkin kotona paikallisin voimin asennettuna vastullisuuden esikuva Puustelli Miinus keittiö, joka on myös kehitetty Suomessa.

  Kun tavoite 192 500 lupauksesta tulee täyteen, Thomas vie koko henkilökuntansa paikalliseen ravintolaan nauttimaan lähituotetusta ruuasta. Ilta kruunataan saunomalla ja avantouimalla. Thomas lupaa myös somettaa ja valistaa asiakkaita entistä enemmän.

  Lue lupaus »

  Tiina Mikkonen lupaa…

  …keskittyä muuttamaan omaa kulutussuhdettaan vähentämällä ostosten määrää ja tarkastelemalla kulutustaan kriittisesti. Hän lupaa käyttää enemmän lainaus- ja korjauspalveluita, jotta ostosten määrä vähenisi ja jo ostettujen tavaroiden ikä pitenisi. Lisäksi hän peräänkuuluttaa yrityksiltä vastuullisuutta ja kannustaa niitä parantamaan toimintaansa antaen esimerkiksi enemmän kuluttajille tietoa.

  Lue lupaus »

  Miia Kainu lupaa…

  …jatkaa kriittistä suhtautumistaan uuden ostamiseen ja mielihyvän hakemiseen materiaalin hankkimisen kautta. Miia pyrkii ostamaan käytettyjä vaatteita, huonekaluja ja materiaaleja käsityöharrastamiseen. Hän paikkaa, parsii ja muokkaa vanhasta uutta. Kun tavoite on täynnä, Miia on onnellinen!

  Lue lupaus »

  Olli Autio lupaa…

  syödä paljon kasviksia ja kalaa ja suosia kotimaisia kasviksia sekä WWF:n vihreällä listalla olevaa kalaa. Hän lupaa myös kulkea polkupyörällä ja ajaa kotimaisella biokaasulla.
  Olli käyttää kaikki vaateet ihan loppuun ja tarvittaessa parsii ja korjaa niitä. Olli vaikuttaa rehtorin työssään ja luottamustoimissaan siihen, että tieto ympäristöasioista leviää lähipiiriin.

  Lue lupaus »

  Anssi Mikola lupaa…

  …vähentää lentämistä pitämällä kaikki mahdolliset kokoukset etänä. Kun tavoite 192.500 on täynnä, lupaa vähentää punaisen lihan syömisen alle puoleen nykyisestä.

  Lue lupaus »

  Mikko Järveläinen lupaa…

  …istuttaa 10 000 puuta seuraavan viiden vuoden aikana yritysten ja organisaatioiden hiilijalanjäljen neutralimisoimiseksi, sekä 100 puuta vuosittain oman perheen ja henkilökohtaisen hiilijalanjäljen kompensoimiseksi.

  Lue lupaus »

  Nella Suurhasko lupaa…

  …jatkaa vegaanista elämäntapaa, jonka moottoreina toimivat ekologiset ja eettiset syyt. Nella lupaa pienentää perheen ruokahävikkiä entisestään ja olla hamstraamatta ruokaa varastoon. Vaateostoksilla Nella lupaa kiinnittää enemmän huomiota vaatteiden vastuullisuuteen. Nella lupaa myös kokeilla ostopäiväkirjan pitämistä sekä jatkaa lajittelua ja kierrätystä yhtä ahkerasti kuin ennenkin. Kun 192.500 lupaustavoite tulee täyteen, Nella lupaa osallistua yhteen valitsemaansa luonnonsuojeluprojektiin.

  Lue lupaus »

  Jouko Kuisma lupaa…

  …käyttää Helsingin seudun julkista liikennettä aina kun se on mahdollista – harmi vain, että HSL lopetti yli 70-vuotiailta kello 9-14 kertalippujen 50 %:n alennuksen. Autoa Jouko Kuisma käyttää lähinnä matkoillaan vapaa-ajan asunnolleen ja muihin kotimaan kohteisiin ja tankkaa autoonsa Nesteen MY Diesel -biodieseliä, jonka päästöt ovat 10 % tavallisen dieselin päästöistä. MY Diesel on valitettavasti kallein polttoaine – E98-bensiinin tasolla – kun sen pitäisi ympäristösyistä olla halvin. Biodieselin polttoaineveroa pitäisikin selvästi laskea ja eniten päästävien bensiinien veroa nostaa, jotta autoilun kokonaispäästöjä saataisiin vähennettyä.

  Lue lupaus »

  Petra Luntiala lupaa…

  …muuttaa kulutustottumuksiani kohti laadukkaampaa ja kestävämpää muotia sekä vähentää osaltani ruokahävikkiä ja tehotuotetun ruoan kulutusta. Kun lupaustavoite tulee täyteen, niin pudotan elopainoani pysyvästi -5kg.

  Lue lupaus »

  Nina Sointu lupaa…

  …suosia tuotteita jotka kestävät käytössä pitkään, ostaa kotimaisia elintarvikkeita aina kun sellainen vaihtoehto on tarjolla ja inspiroida muitakin ostamaan vastuullisemmin!

  Lue lupaus »