Tee oma kestävän kuluttamisen lupauksesi ja voita yhteiskäyttöveneet koko veneilykaudeksi!

Lupaan ostaa vastuullisesti

Tavoitteenamme on kerätä vuoden 2021 loppuun mennessä vähintään 192 500 lupausta suomalaisilta kuluttajilta, jotta voimme yhdessä osoittaa yrityksille ja päättäjille, että meiltä löytyy halua vastuulliseen kuluttamiseen. Auta meitä tässä tehtävässä. 

Sinä lupaat valita kestävämpiä tuotteita ja palveluita silloin kun se on mahdollista. Me lupaamme auttaa sinua siinä. 

Yhdessä synnytämme vastuullisten kuluttajien yhteisön, joiden valinnat muovaavat markkinaa.  

1000
suomalaista lupaa kuluttaa kestävämmin

Laskuri päivittyy arkipäivisin.

Tee lupaus ja voita yhteiskäyttöveneet koko veneilykaudeksi 

Arvomme kaikkien Ostavastuullisesti.fi -sivustolla kestävän kuluttamisen lupauksen tehneiden uutiskirjeen tilaajien kesken yhdelle voittajalle Skipperin Fleet-yhteiskäyttöveneet koko veneilykaudeksi. Arvonta koskee jo lupauksen tehneitä sekä toukokuun 2021 aikana tulevia uusia lupauksia. 
Tutustu arvontaehtoihin täältä! 

Skipperit ovat osa kuratoidusti kestävämpää valikoimaa. 

Skipperi on veneiden vertaisvuokraus- ja yhteiskäyttöpalvelu, jolla on yli 20 kotisatamaa Suomessa. Skipperi ylläpitää, huoltaa ja vakuuttaa yhteiskäyttöveneensä. Veneiden valinnoissa keskitytään erityisesti kestävyyteen, taloudellisuuteen ja hiljaisuuteen. Palveluun kuuluva Skipperi Akatemia painottaa turvallisuutta ja vastuullisuutta vesillä ja saaristossa. Akatemian myötä myös aiemmin kokemattomilla veneilijöillä on mahdollista lähteä kokeilemaan veneilyä turvallisesti.

Skipperi mahdollistaa viihdyttävän ja kestävän vapaa-ajanvieton kotimaassa – veneillen vietät mukavan päivän tutustuen saariston nähtävyyksiin. Lue Skipperistä lisää täältä!

Skipperi tarjoaa ostavastuullisesti.fi -sivuston käyttäjille 120 euron alennuksen toukokuussa tehtyihin moottori yhteiskäyttöveneiden tilauksiin.
Hyödynnä tarjous tästä!

Lupaan tehdä kestävämpiä valintoja silloin kun se on minulle mahdollista.

Ostamalla vastuullisesti varmistan, että tulevaisuudessa tarjolla on yhä enemmän kestäviä valintoja meille kaikille.


  Lähetämme uutiskirjeen tilaajille tietoa ja vinkkejä kestävämpien valintojen tueksi noin kerran kuukaudessa. Saat mm. tietoa asiantuntijoiden kuratoimista tuotteista ja palveluista, ideoita kestävään arkiruokailuun sekä muita vain uutiskirjeen tilaajille suunnattuja etuja kuten arvontoja. Jos muutat mielesi, voit milloin tahansa poistua uutiskirjelistalta viestien lopussa olevasta linkistä.

  Käsittelemme tietojasi aina luottamuksella, eikä niitä luovuteta muille. 
  Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä. 

  #lupaanostaa­vastuullisesti

  Selaa kannustuslupauksia, joita ihmiset, yritykset ja yhteisöt ovat tehneet 192 500 lupauksen tavoitteen kirittämiseksi

  Jo 100 kestävän kuluttamisen kannustuslupausta annettu!

  Kaupallinen yhteistyö: Puustelli Miinus

  Camilla Rissa lupaa…

  …Camilla Rissa lupaa omalla esimerkillään innostaa, kannustaa ja auttaa muita näkemään vastuullisempien valintojen helppouden ja mahdollisuudet. Camilla uskoo positiiviseen kannustamiseen kestävän kehityksen valintoja tehtäessä ja että Suomi saadaan talousnousuun kotimaisuutta ja lähipalveluita suosimalla. Kun 192 500 lupausta tulee täyteen, Camilla Rissa lupaa istuttaa 100 uutta puuta.

  Lue lupaus »

  Sini Eronen lupaa…

  …jatkossakin kierrättää roskat niin yrityksessä, kuin omassa taloudessa. Sini ostaa edelleen suurimman osan vaatteista ja huonekaluista second handina, uusiotuotteena tai kunnostettuna. Sinin yrityksessä Design Sinivuokko jatketaan edelleen kierrätysmateriaalien käyttöä tuotteissa ja hän suosittelee niitä myös asiakkaille. Sini lupaa ettei roskaa luontoa ja pyrkii nostamaan roskia luonnosta pois roskikseen. Kun 1 0000 lupaajaa on mukana kampanjassa, Sini lupaa järjestää varainkeruun luonnonsuojeluliitolle osana yrityksen Sinivuokko vuosittaista hyväntekeväisyyskeräystä sekä ostaa lisää ikimetsää.

  Lue lupaus »

  Koti Puhtaaksi lupaa…

  …jatkossakin käyttää ekologisia siivousaineita, kierrättää jätteet, suosia julkista liikennettä työmatkoilla ja pitää muoviroskan määrän mahdollisimman pienenä.

  Koti Puhtaaksi lupaa siirtyä käyttämään 100% tuulivoimalla tuotettua sähköä kuluvan vuoden loppuun mennessä – tällä hetkellä käytettävä sähkö on 70-prosenttisesti uusiutuvaa. Jokainen sähköenergiaan käytetty euro sijoitetaan uuden tuulivoiman tuotantoon.

  Lue lupaus »

  Jessi Jokelainen lupaa…

  …Jessi Jokelainen lupaa kiinnittää huomiota tekemiinsä ruokavalintoihin eettisyyden ja ekologisuuden näkökulmasta. Jessin tavoitteena on päästä kokonaan eroon punaisen lihan ostamisesta vuoden 2021 aikana.

  Lue lupaus »

  Minna Sumelius lupaa…

  … taittaa kaikki arkimatkansa polkupyörällä ja julkisilla kulkuneuvoilla. Hän välttää turhaa kuluttamista, suosii kasvisruokaa ja harjoittaa kierrätystä kaikessa mahdollisessa. Lisäksi hän lupaa tehdä sellaista politiikkaa ja kansalaisaktivismia, jolla vähennetään ja tehdään eettisemmäksi julkista kulutusta.

  Lue lupaus »

  Pirita Hakomäki lupaa…

  …jatkossakin ostaa käytettynä niin vaatteet, kodinkoneet, huonekalut kuin muutkin tavarat joille tarve tulee. Pirita lupaa kierrättää eteenpäin itselleen tarpeettomat. Hän jatkaa myös hävikkiruuan jakamista vähävaraisille. Kun 10 000 lupaajaa on saatu mukaan kampanjaan, Pirita lupaa järjestää hyväntekeväisyyskirppiksen. Tuotto käytetään Vaasan lähimmäisyhdistyksen hyväksi.

  Lue lupaus »

  Eija Nissinen lupaa…

  …ostaa vastuullisesti lähellä tuotettua ruokaa ja muita kotipaikkakunnan tuotteita. Eija lupaa, ettei osta aina uutta vaan kierrätettyjä tavaroita, vaatteita, huonekaluja ynnä muuta. Eija lupaa kävellä ja pyöräillä ja vähentää auton käyttöä. Eija kasvattaa itse puutarhassa vihanneksia ja marjoja, kerää metsästä sienet ja marjat, leipoo ja valmistaa kotiruokaa.

  Lue lupaus »

  Henri Haho lupaa…

  … tuottaa 70% kotinsa energiasta jatkossa aurinkoenergialla. Kun 192 500:n lupaajan tavoite saadaan täyteen, Henri siirtyy 100%:sesti aurinkoenergian käyttäjäksi oman kodin osalta!

  Lue lupaus »

  Maisa Hyttinen lupaa…

  … nyt ja tulevaisuudessa suosia kasvispohjaista ruokavaliota, kausikasviksia ja kotimaisia elintarvikkeita. Kun 192 500 lupausta tulee täyteen, Maisa ostaa Luonnonperintösäätiöltä 100 neliömetriä suojeltavaa suomalaista ikimetsää.

  Lue lupaus »

  Tuomas Mäkelä lupaa…

  …liikkua jatkossakin julkisilla kulkuvälineillä ja suosia kotimaisia elintarvikkeita aina, kun se on mahdollista.

  Kun 192 500:n lupaajan tavoite saadaan täyteen, hän lupaa ideoida kollegoidensa kanssa ilmastoaiheisen arvonnan tai kilpailun Koti Puhtaaksi Oy:n sosiaalisen median kanaviin.

  Lue lupaus »

  Saana Tyni lupaa…

  …että huolehtii kierrättämisestä yhtiössä sekä omassa henkilökohtaisessa taloudessa. Saana myös lupaa ajaa hybridillä ja hankkia sähköauton heti kun mahdollista. Siivoustoiminnan kannalta Saana lupaa, että Koti Puhtaaksi Oy:llä käytetään mahdollisimman vähän luontoa kuormittavia kemikaaleja ja toimitaan muutoinkin ympäristöystävällisesti.

  Kun 192 500 lupaajan tavoite täyttyy, Saana pitää kahden viikon autonkäyttökielto-haasteen.

  Lue lupaus »
  lupaus kampanjan kädet ja keskellä logo: Mjuk

  Mjuk lupaa…

  …ostaa kaikki omaan toimintaansa vaadittavat laitteet käytettyinä. Mjuk on hankkinut second handina muun maussa studion varusteet ja tiimin työpuhelimet.

  Kun 192 500 lupaajaa tulee täyteen, Mjuk lupaa järjestää tempauksen Itämeren suojelutyön näkyvyyden hyväksi!

  Lue lupaus »

  Gerda Szász lupaa…

  …toimia vastuullisemmin kuluttajana ja hyödyntää entistä paremmin hävikkiruokia ruoanlaitossa. Hän myös pyrkii tehokkaammin levittämään vegaaniuden ilosanomaa kokkaamalla ja leipomalla ystävilleen kaikkea upeaa <3 Burleskiasuja Gerda rakentaa jatkossakin kierrätysmateriaalista ja lupaa tehdä enemmän vapaaehtoistöitä.

  Lue lupaus »

  Anna-Maria Palmroos lupaa…

  …siirtyä työmatkojen osalta sähköautoiljaksi (sähkön lähteenä puhdas ja lisäinen tuulivoima), vähentää ruokahävikkiä loihtimalla herkkuja edellisten päivien jämistä ja vähentämällä entisestäään paperinkäyttöä toimistotöissä.

  Lue lupaus »

  Elska Kolu lupaa…

  ……työskennellä yhä kovemmin yhteisen päämäärämme eteen, jakaa ajatuksia ja ideoita kestävästä elämästä työssään ja vapaa-ajallaan. Kun 192500 lupaajaa tulee täyteen, Elska lupaa järjestää ilmaiset katujuhlat kotikunnassaan kaikille lupaajille.

  Lue lupaus »

  Helmi Saksala lupaa…

  …työssään kannustaa yhä rohkeammin yrityksiä ja tekijöitä vastuullisiin hankintoihin ja kestävistä teoista viestimiseen. Henkilökohtaisessa elämässään Helmi lupaa kokata yhä enemmän vegaaniruokaa ja aina kun mahdollista hankkia vaatteet käytettynä tai vastuullisilta tuottajilta kuten tähänkin asti on ollut vankka ja iloinen pyrkimys.

  Lue lupaus »

  Juha Ruusuvuori lupaa…

  …Jatkaa särjen ja lahnan nostamista verkoilla keväisin, vaikka niitä tulee välillä paljon ahvenverkkoihin. Niitä voi kuivata saunan seinustalla ja niistä saa oivaa uunisäilykettä lasipurkkehin umpioimalla.

  Lue lupaus »
  Aleksi Pahkala

  Aleksi Pahkala lupaa…

  … jatkossa miettiä yhä enemmän oman perheen ja yrityksen valintoja sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävän kehityksen kannalta. Omalla toiminnallaan ja esimerkillään Aleksi haluaa myös innostaa, kannustaa ja auttaa muita näkemään vastuullisempien valintojen helppouden ja toisaalta sen tuomat mahdollisuudet, mutta myös ymmärtämään vastuullisuuden välttämättömyyden osana kaikkea.

  Kun kampanjan kulutuslupausten määrä ylittää 192 500, lupaa Aleksi juosta ensimmäisen maratoninsa pitkin Helsingin rantoja.”

  Lue lupaus »

  Thomas Berglund lupaa…

  …jatkaa lähipalveluiden käyttämistä niin paljon kuin mahdollista. Thomas on paikallisen kiertotalouden suuri ystävä. Hän käyttää ostovoimaansa kotimaisiin tuotteisiin paikallisesti sekä ympäri Suomen ja näin mahdollistaa rahakierron takaisin päin pystyen jatkossakin työllistämään alojensa ammattilaisia. Thomaksella on itselläänkin kotona paikallisin voimin asennettuna vastullisuuden esikuva Puustelli Miinus keittiö, joka on myös kehitetty Suomessa.

  Kun tavoite 192 500 lupauksesta tulee täyteen, Thomas vie koko henkilökuntansa paikalliseen ravintolaan nauttimaan lähituotetusta ruuasta. Ilta kruunataan saunomalla ja avantouimalla. Thomas lupaa myös somettaa ja valistaa asiakkaita entistä enemmän.

  Lue lupaus »